Gelukkig, veerkrachtig en innerlijk rustig, ongeacht je omstandigheden. Kan dat?  Sietske de Haan

Ja dat kan.

Ik weet het uit eigen ervaring.

En help je er graag mee dit ook te ervaren.

Toen ik eind twintig was, was ik bijna volledig bedlegerig door een chronische ziekte en kon ik alleen op betere dagen naar buiten met een rolstoel. Het gevolg van een chronische ziekte die zich vanaf mijn veertiende openbaarde.

Ik probeerde van alles om beter te worden, maar vaak zakte mijn gezondheid na een korte opleving nog verder in.

In de periode voor mijn meest zieke tijd heb ik gelukkig iets geleerd dat me geholpen heeft te ervaren dat ik gelukkig kan zijn en diepe kalmte kan ervaren, ongeacht hoe ziek ik ben.
Ik leerde in 1995 aandachttraining/mindfulness van de allereerste trainer in Nederland en ben daarna zeer intensief gaan mediteren: vipassana en vooral mettameditatie (liefdevolle vriendelijkheid.)

Ik voelde hoeveel kracht en inzicht dit gaf, dus doodziek ging ik zelfs regelmatig op retraite: liggend mediteren kan ook. (Dus laat je daar niet door weerhouden als dat voor jou ook geldt.)
Ik leerde diepgaand ervaren hoe zelfs de kleinste gedachte effect heeft op de energie in ons lichaam en was extra gemotiveerd om dit proces in goede banen te leiden.

Mijn meditatie-ervaringen hebben me door die ziekste periode geholpen. Ik kon ‘mezelf ‘ blijven ervaren als meer dan ziek: als bewustzijn en liefde. Daarnaast merkte ik hoe positief die ervaringen doorwerkten in mijn lichaam.

Toen ik begin dertig was kwamen er medicijnen en een goed uitgekiend voedingsadvies die me nog verder hielpen. Ik startte ook met dagelijks een uur Qigong. Ik knapte steeds verder op.

Ik wist dat ik niets liever wilde dan dit ook delen.

Ik ben gedeeltelijk liggend de opleidingen voor mindfulnesstrainer gaan doen, in Engeland en Amerika toen nog. In 2000 ben ik begonnen met begeleiden van meditatie en in 2005 heb ik mijn eigen mindfulnesscentrum opgericht, Sense Aandachttraining in Groningen.

Gelukkig was ik toen intussen zover opgeknapt dat ik zelfs kon hardlopen. Na 8,5 jaar en 1300 cursisten heb ik Sense overgedragen aan Rommy Hutting. Na lange retraites in 2013 en 2014 in het buitenland, geef ik nu vooral retraites in Spanje. (Waar ik ook woon.)

Verder geef ik online-coaching en ontwikkelde ik het programma Gezond Ziek Zijn.

Mijn missie is om anderen te helpen zo optimaal mogelijk te functioneren binnen zijn of haar mogelijkheden. Ik geloof dat er vaak zoveel meer mogelijk is dan we denken: Fysiek, emotioneel, sociaal, spiritueel. Hierin werk ik waar nodig samen met collega’s zoals Rineke Dijkinga.

Tot nu toe vergoedden meer dan 150 organisaties trainingen en retraites bij mij, vraag er naar bij jouw organisatie!

Onderzoek laat zien dat je door je aandacht en mildheid te trainen en vaker te stoppen met automatisch doen en denken:

• je zelfsturing ontwikkelt

• zeer uiteenlopende gezondheidsklachten afnemen

• je veerkrachtiger wordt

• met minder inspanning meer resultaat bereikt

• ontdekt wat voor jou echt belangrijk is

• je vrijer gaat voelen

• je gelukkiger wordt en daarmee je omgeving ook.

Trainingen en retraites bij mij volgen, betekent onvoorwaardelijke vriendschap met jezelf en het leven te sluiten.

Ik was naast trainer in mijn eigen centrum ook opleider en over ons opleidingswerk binnen de psychiatrie en ook over mijn geschiedenis van bijna 100% bedlegerig naar fulltime kunnen werken, zond de televisie in 2011 de documentaire Mindfulness Mainstream uit. Hieronder kun je de aflevering terugkijken.

KPN  Icare   umcgkikker2         Martini Ziekenhuis


delfzijl                         mesdag      logo atos

lefierHanzehogeschool                   logo-duo           elker-300x262

Wil je nog meer over mij weten, bekijk hier dan het filmpje van 10 minuten dat Jaap Verhoeven in september 2015 over mij maakte:

Hoe kan ik jou helpen?

Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek